С първо изпълнение за България на „Магнификат“ от оркестъра на Русенската опера, сопрана Мария Цветкова и хор „Проф.Васил Арнаудов“ ще бъде поставена финалната точка на 56-ото издание на „Мартенски музикални дни“. Това е кралският композитор на Елизабет Втора, обясни Мария Цветкова, като добави, че Джон Рутър е автор на музиката за сватбата на престолонаследника Уилям и Кейт.
Идеята е на ръководителя на хора Свилен Димитров, обясни диригентът Найден Тодоров. Така се продължава традицията русенските филхармоници да поднасят музикална премиера на закриването на фестивала. В първата част на концерта в неделя вечерта ще прозвучи изпълнение на Цигулковия концерт на Феликс Менделсон Бартолди със солист цигуларя Волфганг Давид. 
Преди това в събота от 11 ч в зала „Европа“ ще се състои мултимедийният концерт „Артур Лурие - откъсната страница от Сребърния век“ на пианистката Борислава Танева и сопрана Ралица Ралинова. Вечерта в събота публиката ще има удоволствието да се наслади на изпълненията на цигуларя Шломо Минц и оркестъра на Класик ФМ радио. А в неделя в 11 в зала „Европа“ е фестивалната изява на младите лауреати на миналогодишния конкурс „Франц Шуберт“.