Футболистите на „Дунав“ ще са без контузените Йордан Димитров и Янислав Иванов в контролата на Градския стадион от 15 часа днес срещу „Ботев“ /Пд/. Под въпрос е и централният нападател Мирослав Будинов, който се разболял по средата на седмицата. Старши треньорът Веселин Великов няма да разчита и на Юлиян Ненов, който бе на разположение на младежкия национален отбор за снощната евроквалификация срещу Уелс в Стара Загора.
„Чака ни престижна проверка срещу един от най-нестандартните български отбори. „Ботев“ се слави като тим, който играе по традиция техничен, офанзивен и бърз футбол. Надявам се времето да е по-добро в сравнение с предишните дни и феновете да станат свидетели на интересен мач. Двубоят ще е полезен, за да проверим още докъде сме стигнали предвид амбициите ни да играем наесен в „А“ група, каза пред „Утро“ Веселин Великов.
А столични медии се заядоха здраво със звездата на „канарчетата“ Тодор Неделев.
„Неделев избра Русе пред Петев“, пък бе заглавието в авторитетен сайт.
Внушението е, че техничарят едва ли не се направил на контузен, за да отклони поканата на националния селекционер Ивайло Петев за контролата на България срещу Португалия, а си навил на пръста да играе срещу „Дунав“ в Русе.
Истината е, че Петев не е изпращал повиквателна до най-интересния футболист на „Ботев“.