„Общинският съвет във Ветово категорично се противопоставя на грубите опити на кмета Георги Георгиев да представи органа на местно самоуправление като диктаторско-тоталитарен модел, подвластен на отделни негови членове.“ Това се казва в декларация на общинския съвет, разпространена до медиите по повод пресконференцията на Георгиев и екипа му миналата седмица. На нея кметът подчерта, че в момента в състава на общинския съвет се налагат идеите и мненията на лидерите на две партии - Димитър Денев от ГЕРБ и д-р Мехмед Мехмед от ДПС, а това рефлектира върху правата и интересите на гражданите на общината. 
Декларацията беше приета на сесията в четвъртък с 10 гласа „за“ и 5 „против“. Очаквано против внесения от председателя на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед документ са били от местна коалиция „Бъдеще за всички“ и БСП. Общинският съвет във Ветово се състои от 17 общински съветници, но двама от тях са отсъствали на заседанието завчера. 
Общинските съветници в градчето декларират още, че категорично се противопоставят на „опитите на кмета да погазва принципите за разделение на функциите в местната власт и за разделяне на местната общност“.
В декларацията се припомня, че са изтекли едва четири месеца от местните избори, на които гражданите на общината ясно са посочили какъв да е видът и съставът на общинския съвет през следващите четири години.