Версията, че 47-годишният Борислав Петров държал в гаража си амфетамин, хероин и марихуана за над 2000 лева само за лична употреба, не мина пред Апелативния съд във Велико Търново. Вместо това магистратите на втора инстанция потвърдиха становището на русенските окръжни съдии, че известният в наркосредите като Бат Боби, Матрицата и Бояджията е дилър на дрога. Въпреки доказаните престъпления обаче те намалиха присъдата му от 10 години затвор на 8 години, както и глобата, която трябва да плати - от 60 000 на 50 000 лева. Наказанието може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.
Борислав е осъждан вече 4 пъти, след като излязъл от затвора през юни 2012 година. Тогава той е освободен предсрочно заради добро поведение 1 година и 21 дни, преди да си излежи цялата присъда. В досието си има наказания за вещно укривателство, изнудване чрез заплаха и насилие и наркотици.
Година след излизането си от затвора обаче той отново попаднал в полезрението на правоохранителните органи. Според прокуратурата Борислав е въртял сделки с наркотици, като имал кодиран за целта език. „Да се видим след 5-6 минути“, означавало, че клиентът му иска 5-6 грама марихуана. „Трябват ми два билета за мач или концерт“ всъщност разкривало, че човекът иска 2 топчета марихуана. А когато клиентът се обаждал на Борислав и казвал, че си е забравил ключа у тях, значи искал да направи по-голяма поръчка. Ако приемел гости, значи дилърът бил зареден със стока, а ако откажел, значи нямал достатъчно наркотици. Щом клиентите спирали пред дома му, прозвънявали на Борислав, той слизал и приключвали сделката на улицата или пък обикаляли с неговия „Форд Мондео“ из квартала. Топчетата марихуана и амфетамин, които продавал за 10 лева, тежали по около половин грам.
Фаталният за дилъра ден се оказал 2 октомври 2013 година, когато клиент му поискал амфетамин. Срещнали се до автосервиз в района на Сарайския мост и спазарили 10 грама наркотик за 100 лева. Клиентът тръгнал към дома си, където предложил на свой познат да го почерпи с дрогата, но вместо купон ги очаквали полицаи. Той набързо признал от кого се е снабдил с наркотика и униформените стигнали до Борислав. Около полунощ започнало претърсване на гаража и дома му, където в причудливи кутии и предмети били открити наркотици за 2017 лева. Дрогата била съхранявана в кутии от сладолед и сирене, в буре-балон от оксижен, а редом до тях се намирали и 2 електронни везни.
Съдът на втора инстанция отчете, че Борислав е с тежко здравословно състояние - има прекаран инсулт, страда от хипертония и дискова херния. Освен това частично признал, че наркотиците са негови, макар да оспорва, че е търгувал с тях. Въпреки четирите си предишни присъди само една от тях била ефективна, затова магистратите намалиха наказанието му.