Българският спортен автомобил „Sin R1“, който привлече сериозно внимание на салона в Женева, става значително по-скъп. Автомобилът, който е дело на русенеца Росен Даскалов, е вече в продажба срещу 145 000 паунда.
Сумата е без включени данъци и такси и се равнява на малко над 360 000 лева. Така цената доближава нужните за „Порше 911“ или „Хонда NSX“ пари.
Първоначално от екипа на „Sin Cars“ заявиха, че автомобилът ще се продава за нечувано ниската цена за подобен спорткар от 60 000 британски лири, но сега в Женева беше показана преработената версия, която е значително по-скъпа.
Според Росен Даскалов, повишаването на цената се дължи основно на множеството карбонови елементи, които се изработват в завода на „SIN Cars“ в България. Новият автомобил може да се похвали с още редица иновации, засягащи спирачките, двигателите и окачването. Впрочем последното е заимствано от Формула 1 и разполага с практична екстра - хидравличната повдигаща система, която увеличава до 40 мм височината на автомобила при шофиране до 60 км/ч - много удобно за неравните улици на града.
Също с идея за повече практичност, автомобилът е снабден с неголям багажник, както и с широк набор от екстри в салона.
Финалните щрихи по сглобяването на българската суперкола се извършват във Великобритания. Карбоновият „Sin R1“ и по-конкретно неговата върхова версия, ускорява до 100 км/ч за 3 секунди. Максималната скорост е над 300 км/ч.
Двигателите са V-образни осмаци с работен обем 6.2 и 7.0 литра и с мощност 450 и 660 к.с. Теглото на автомобила е само 1250 кг. Предлаганите варианти са няколко, като един от тях е състезателният, представящ се много добре в GT4 шампионата под егидата на FIA.