Русенската ИТ компания "Силвае технолоджис" (Silvae Technologies) направи поредна крачка в своята експанзия в Европа, стъпвайки в Холандия. Първият клиент на дружеството там е софтуерна компания от Амстердам, съобщи изпълнителният директор Руди Ван ден Бос. Новият партньор е бързо развиваща се фирма, специализирана в програмирането с Java. Съвместната работа изисква ангажирането на четирима разработчици от русенския офис за период от поне две години.
 "Пазарът, на който ние оперираме, е много конкурентен, на него присъстват фирми от сектора на информационните системи и технологии от Източна Европа, но заради доброто образование и ниските данъци ние сме конкурентоспособни", каза Руди Ван ден Бос. Той има повече от 20 години опит в намирането на талантливи програмисти, които стават част от екипите на големи компании - до момента на клиенти в Белгия.
"Силвае технолоджис" е името, което замени преди около година и половина познатото по-рано в ИТ средите "Нонилион". Фирмата има вече десетгодишна история в България. Тя има за цел да предостави на всеки клиент точния ресурс, който ще му помогне да управлява дистанционно всеотдаен екип, напълно отговарящ на неговите изисквания към съответния професионален профил.
"Изграждаме уеб-магазини, уеб сайтове, уеб и мобилни приложения, но също работим и в областта на CRM (Customer Relationship Management - системи за управление на взаимоотношенията с клиентите) и дигитализацията на документи", обясни Руди Ван ден Бос.