Тангото е музиката на сърцето, такава е латиноамериканската музика, но същото може да се каже и за музиката на Клод Дебюси, каза френският цигулар Сирил Гарак. Двамата с българската пианистка Мария Мартинова поднесоха на публиката на „Мартенски музикални дни“ заредената с много поезия и страст програма, наречена „Париж-Буенос Айрес: Една любовна история“. Тези пиеси под същото название съставят и диска, който двамата музиканти са записали неотдавна.
Имам нужда да свиря музика, каквато обичам, смятам, че е честно да се обърна към публиката именно с това, призна Мария Мартинова. В нашата програма свързваме свещеното с плътското, светлото и тъмното, поезията и музиката, обясни тя.
Тези контрасти в романтичните послания откриха меломаните, които присъстваха на концерта на Мартинова и Гарак. В първата част прозвучаха и пиеси, писани специално за пианистката и цигуларя, както и аранжименти, направени за техните изпъленния. Във втората част доминантата беше Астор Пиацола. Прозвучаха неговите Escualo и Oblivion, а на финала - и прочутото Голямо танго в адаптация на Сирил Гарак. Като бис Мария Мартинова и Сирил Гарак изпълниха повторно Oblivion.