Висшист се сдоби с присъда, след като действията на застрахователя му го изкарали извън кожата и по време на оглед на катастрофиралия му джип той счупил фотоапарата на вещото лице и започнал да чертае планове как ще му изкопае гроб.
Шофьорът, който е освидетелстван със 100% инвалидност, претърпял пътен инцидент със своя „Опел Фронтера“ през 2014 година. Веднъж след катастрофата минал през оглед от застрахователя, но бил недоволен от констатациите, затова настоявал процедурата да се повтори. В края на май това станало. По време на огледа мъжът започнал да настоява в протокола да бъдат добавени и щети, които според вещите лица не били причинени от катастрофата. Затова и му отказали, но вместо да се примири, че номерът му няма да мине, той станал агресивен. Започнал да ги обижда и нарича „боклуци“ и „мошеници“, заплашил ги със съд и че ще останат без работа. След като прочел повторния протокол, смачкал и хвърлил листите, грабнал оставения фотоапарат, с който се документирали щетите, и със сила го тряснал в пода, при което се счупил безвъзвратно. Словоблудството му ескалирало в момента, в който заявил на експертите, че бил осъждан за убийство и че ще публикува некролозите на „некомпетентните“ във вестника. Най-сериозна агресия отнесло вещото лице, което било хванато за ризата и дърпано, а като по чудо опитите на нервака да му прасне някой юмрук останали безуспешни. Паралелно му обяснявал, че „ще го убие, ще му изкопае гроб и никой нямало да го намери“. Служители в района успели да разтърват двамата мъже и сигнализирали спешния телефон 112. Щом разбрал, че полицаите са на път обаче, нервакът се кротнал.
Така осъжданият мъж, който преди 7 години е реабилитиран и вече се води с чисто съдебно минало, отново бе изправен пред правосъдието. Той така и не призна вината си, но според съда на първа инстанция заслужава наказание от 5 месеца условно с 3 години изпитателен срок, както и да бъде обществено порицан. Присъдата може да се обжалва.