Криминално проявен 49-годишен мъж влиза в затвора за дръзка гонка с полицаи и удар на следващата го патрулка.
Преследването в стил евтин холивудски екшън се разиграло на 7 януари в 22.50 часа, когато на пътя Бяла-Русе е засечено фучащо с бясна скорост „Пежо 106“. Автомобилът не спрял на вдигната стоп палка и дори ускорил. Униформените подали сигнал на колегите си в Две могили, които устроили засада до Мидата край Тръстеник, но пежото минало като тайфун и през този пост. 
Не успял и третият капан на кръстовището бул.“България“-ул.“Гоце Делчев“. Колата отново не спряла и тръгнала в посока Телевизионната кула, като завила по заснежената улица „Славяни“. Там дошъл краят на преследването. Колата беглец се забила в дърво, завъртяла се и ударила следващата я полицейската кола. Инцидентът като по чудо минал без пострадали.
Шофьорът бил свален от колата и окован в белезници. В пежото имало две жени на 54 и 57 години и мъж на 36.
При проверка на самоличността било установено, че беглецът е криминално проявеният и осъждан Е.Я., който няма книжка, но това не му попречило да купи кола и да се разхожда с нея където реши. 
За непристойните действия на Е.Я. и проявеният изключителен цинизъм на четири пъти да не се съобрази с полицейските разпореждания той се споразумял с прокуратурата на 6 месеца затвор при първоначален строг режим и глоба от 300 лева. Ако Районният съд одобри споразумението, присъдата на Е.Я. ще бъде окончателна.