Целият наличен състав в Областната дирекция на МВР в Русе е вдигнат на крак и изпълнява план за противодействие на тероризма, посочи зам.-директорът й Илиян Енчев. Подсилените наряди правят обходи из целия град както с патрулки, така и пеш, като се обръща внимание на рисковите места. 
Засилени са и мерките на пропускателния режим на Дунав мост. Граничните служители и митничарите правят обстойни прегледи за товарите във влизащите и излизащите коли и камиони и на пътниците в тях за недопускане придвижването на евентуални терористи и издирвани лица.
Мерките са в отговор на вчерашните адски атаки в Брюксел, при които загинаха най-малко 34 човека, а над 200 бяха ранени.
Охраната на Централна гара също бе усилена по разпореждане на МВР.
Занапред на гарата ще има засилено присъствие на жандармеристи, каза началникът на сектор по опазване на обществения ред в жп транспорта в Русе Явор Колев. Униформените ще оглеждат щателно всички кътчета на пероните и в чакалнята на гарата за оставени пакети и за съмнителни хора. Съвместно с Гранична полиция ще се проверяват щателно всички влизащи и излизащи от страната международни влакове.
От БДЖ вчера също спуснаха разпореждане за заостряне вниманието на жепейците и на влаковите бригади за изоставени пакети, сакове и куфари във вагоните и по пейките на пероните, допълни ръководителят на Пътнически център Русе Свилен Гърдев. Засилена е и бдителността на продавачките в гишетата. Те са инструктирани да подават своевременна информация на дежурните жандармеристи при забелязване на съмнителни хора и багажи.