Камионът на тираджия полегнал на една страна, след като се блъснал в ограда на Дунав мост и за малко не нацелил кабина на митничари, а за преместването му бил извикан екип на Пожарната. Оказало се, че шофьорът е стабилно почерпен и затова не преценил добре къде се движи.
Случаят е от 23 февруари тази година, когато малко преди 22 часа водачът седнал зад волана на „Ивеко Стралис“ с бургаска регистрация на път за Румъния. Качил се на естакадата преди кантара за заплащане на такси, но не успял да уцели откъде да мине. Левите гуми на камиона излезли извън естакадата и автомобилът тръгнал към кабинката на митническите инспектори, но не успял да я нацели, а се ударил в бетонна предпазна ограда. Митничарите усетили алкохолните изпарения, които се носели край професионалния водач, затова той бил тестван с дрегер. Пробата отчела 2.56 промила алкохол, заради които водачът светкавично се разделил с шофьорската си книжка и талона на камиона. Той отказал да даде кръвна проба, а за да бъде изместен полегналият товарен автомобил, на място дошли пожарникари със специална техника.
Пред съда водачът обяснил, че го болял зъб и се жабурил с ракия, за да потуши болката, но магистратите по-скоро сметнаха, че той си прави гаргара с тях, като отхвърлиха възможността голямото количество алкохол да се дължи само на невинно жабурене. Затова решиха, че шофьорът заслужава наказание от 2 години условно с 4 години изпитателен срок, както и да плати 600 лева глоба. Освен това ще трябва да забрави да върти волана за 2 години. Присъдата може да се обжалва.