В продължение на 3 дни доверчива 68-годишна русенка била омотана в престъпните мрежи на телефонните измамници. Жената дори пропътувала над 600 км, като три пъти ходила до град Павликени, който е на 107,5 км от Русе, за да предаде на наглите престъпници общо 12 698 лева, а накрая дори им купила и ваучери за телефона.
Кошмарната измамна схема започнала на 31 юли и приключила на 3 август 2015 година. Тогава 42-годишният Димитър Ж., 23-годишният Пламен П. и неразкрит техен съучастник попаднали на наивната жена. По време на първото обаждане тя припознала гласа в слушалката на нейния стар приятел „Косито“.  
По-късно в разговора се включил познат на „Косито“ на име Иван Иванов, който й носел колет от Германия, но пратката трябвало да се освободи срещу 5000 лева. Жената не заподозряла нищо нередно, отишла дори до гробището в Павликени, за да осъществи размяната. Междувременно Димитър приготвил кутия с вафли, която опаковал като колет и написал името на жената и „от Германия Коцето“. Измамената взела пратката, дала 2000 лева, 500 евро и две златни плочки по 10 грама, след което се прибрала в Русе, без да отвори колета.
На следващия ден Димитър, който се представил за куриера Иванов, отново я потърсил. Казал й, че е открил още един колет от „Косито“ за нея, за който трябва да плати също 5000 лева. Тя отново се съгласила, отишла на  указаното място - дo тaбeлa нa пътя мeжду Павликени и село Бaтaк и предала парите срещу пратката.
Терорът продължил и на третия ден, когато звъннал  братът на куриера Иванов, който й обяснил, че Иван заминал за Германия, но му е оставил още един колет за нея със сумата от 30 000 евро, който бил забравил да й предаде. За да го получи, трябвало по същата схема този път да остави 8000 лева. Потърпевшата пак се съгласила, но понеже нямала толкова пари в брой, дала златни накити.
Вечерта телефонът на жертвата отново звъннал. Обаждал се отново „Косито“ и поискал да му купи ваучери за предплатени разговори и да му продиктува номерата. Жената купила пет ваучера по 10 лева и изпълнила заръките. След това мъжът отсреща я инструктирал да изгори пластиките с номерата на ваучерите. Едва тогава жертвата се усъмнила какво става, отворила колета, в който имало само вафли, и разбрала, че е измамена.
Разследването първо е започнало в Русе, но след това е прехвърлено в Павликени, където реално е станало престъплението. Двамата измамници са задържани в ареста и предстои да седнат на подсъдимата скамейка.