Футболистите на „Дунав“ направиха нова важна стъпка към дългоочакваното завръщане на отбора в „А“ група. С ключова победа от 1:0 като гости на „Ботев“ /Гълъбово/ момчетата направиха подарък за 39-ия рожден ден на старши треньора си Веселин Великов. Автор на гола бе Мирослав Будинов. Централният нападател е истински жокер за отбора си от началото на пролетния сезон. Негови бяха попаденията и при изключително ценните победи срещу „Нефтохимик“ и „Поморие“. 
С този успех „Дунав“ съхрани аванса си от 5 точки срещу „Поморие“ и увеличи на 9 преднината си пред „Локо“ /ГО/. Мачът с локомотивци ще е на 2 април. Идната събота /26 март/ русенският тим ще играе в Русе контролен двубой с „Ботев“ /Пд/.  
Будинов се разписа в добавеното време на първото полувреме, когато дунавци изпълниха корнер. Топката се отби от гредата, после Антон Огнянов я прехвърли към Милчев, който пък я смъкна за головия изстрел на централния нападател.
Отборът на „Дунав“ имаше положения и след почивката, но Юлиян Ненов и Бранимир Костадинов пропуснаха да увеличат аванса на тима си.
Най-хубавото бе, че „небесносините“ се справиха без наказаните заради получени жълти картони Диян Димов и Мартин Ковачев. Наказанието на Ковачев изтече, но Димов ще пропусне и дербито с „Локомотив“ Горна Оряховица/.  
„Дунав“: Луков, Парнаров /Петков-65/, Милчев, Атанасов, Патев, Раденцов, Ненов /Колев-83/, Читаков, Будинов, Чакъров /Костадинов-60/, Огнянов.