Свободното падане при „Дунав 8806“ продължава! След унизителната загуба срещу „Берое“ с 57:82 в полуфинален мач за купата дойде и катастрофата на домашен терен в двубой за първенство на „А“ група - 54:70 /13:25, 11:20, 8:13, 22:12. Имаме и „новина“ - досега „сините феи“ губеха наред срещите си с „Хасково“ и „Монтана“, а вече падат редовно и от „Берое“, считан доскоро за петия по сила отбор в България! Но да видим какво ги очаква в следващия кръг, когато ще гостуват на „Нефтохимик“!
С играта си от събота на ниво „Самодеен баскетбол“ „Дунав 8806“ може да допъпли по чудо до финални мачове за титлата на страната. Игра? Забравете! Как да я има от един примирен, обезверен, депресиран, омърлушен, гипсиран, безволев отбор! Та първите 3 точки за русенки дойдоха чак в седмата минута, колкото резултатът да стане 3:15! Нататък беройки поддържаха почти непрекъснато разлика от над 20 точки. Загубиха само последната част, когато си позволиха лукса да дадат шанс и на всичките си резерви.
Хаосът бе тотален, но защитата обра всички „аплодисменти“. Тя бе абсолютна трагедия! Беройки се настреляха на воля от фланговете без никакви хора срещу себе си. В края на първата и втората част пък реализираха точки със сирената, и то при положение, че по-рано имаше техническо прекъсване за указания какво точно трябва да се прави в последните секунди.
Сега остава да попитаме кой най-сетне ще поеме отговорност за очевидния провал със селекцията, краха в евротурнирите, срама в турнира за купата и този срив в първенството. И, моля, никой да не се обижда, защото резултатите са налице. Те не са измислени. Който иска да ги коментира, да заповяда! Друг е въпросът, че когато си загубил веднъж от „Берое“, трябва да се подготвиш така, че да вземеш частичен реванш. План за реабилитация въобще не видяхме.  
Казват, че един отбор не може да поддържа върхова форма в продължение на няколко години. Така е, но защо тогава не се изрече в началото на първенството, че този сезон ще е нулев и целите ще бъдат занижени. Че пак ще се прави нов отбор! През септември миналата година чухме обичайните приказки - ще се борим за всичко в България! Много хубаво, ама с Брандън, Степанович и Катич няма как да стане. И със скамейка, на която някои състезателки активно отдъхват от няколко сезона и гледат мачовете без билет.  
А злото никога не идва само! 23 секунди преди края на мача Радостина Димитрова получи нова тежка контузия в коляното и бе изнесена на ръце. А тя очевидно бе невъзстановена от травмата преди две седмици. Да се чуди човек защо трябваше да се рискува с нейното включване, след като двубоят бе отишъл по дяволите и до обрат нямаше как да се стигне!                   
„Дунав 8806“: Шаренкапова 15, Костова 7, Коева 2, Брандън 8, Катич 6 /Кочева 5, Илиева 6, Димитрова 5, Степанович/.
„Берое“: Бъчварова 12, Рийд 12, Сътън 10, Вранчева 10, Томова 19 /Римпова 7, Николова, Найденова, Мичева, Калоферова/.