С българска народна музика, пита с мед и дунавско хоро ще бъде даден стартът на новия туристически сезон на русенската компания „Дунав Турс“ в Ротердам.
Избрахме този фолклорен мотив при посрещането на нашите гости, защото за втора поредна година започваме круиз с английски туристи. Искаме да усетят атмосферата на българските традиции още със стъпването на борда на пасажера „Елегант Лейди“, каза главният изпълнителен директор на туроператора Катя Стоянов.
Преди началото на сезона е направен много стриктен подбор на персонала за всичките кораби на компанията, защото конкуренцията вече е много голяма и понякога дребните детайли, свързани с обслужването, с интериора или храната на борда, могат да се окажат фатални. Обновени са всички ресторанти, фоайета и барове, залага се на богата и атрактивна анимационна програма по време на пътуванията. За круизите през тази година ще се грижат нови чартьори, което е гаранция за успешна работа.
Българските туристи и през този сезон ще имат своето специално място в „Дунав Турс“, като за тях е разработен круиз „Дунавска романтика“, който минава през Унгария, Словакия, Австрия и Германия. Цените са съобразени с българските стандарти, а и за първа година с българските туроператори е договорено на пасажера „Русе“ да има постоянно десет кабини, които да са само за нашия пазар, уточни Стоянова.
Два дни след началото на пролетта от град Пасау потегля и „Русе Престиж“. До началото на април и останалите кораби на дружеството - „Ариана“, „Хайнрих Хайне“, „Русе“ и „София“ също ще развеят българския флаг по Дунав, Рейн, Майн и Мозел.
По време на международната туристическа борса в Берлин мениджърският екип затвърди позицията на компанията като една от водещите в бранша. Изискванията са големи, затова в края на тази година е планирано генерално преустройство на „Елегант Лейди“.
Новите ни партньори - немският туроператор „Ависта Райзен“ и британският „Театрикъл Адвентчърс“ гарантират, че техните туристи ще открият очарованието и на българските градове по поречието на Дунав. Затова сме разработили нови, атрактивни екскурзии на брега, като сме запазили и основните направления - Белоградчик, Велико Търново и Ивановските скални църкви, посочи Катя Стоянова и допълни, че британският туроператор, съвместно с организаторите на фестивала „Гилбърт и Съливан“, ще организират круизи с музикална насоченост, които ще включват посещения на опери, фестивали, както и гостуването на популярни изпълнители на борда на кораба.