Магистралният път Велико Търново-Бяла-Русе няма да преминава през общински или областен път и ще се влива в автомагистрала „Хемус“ в района на Велико Търново, заяви депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, който присъства на събрание в Бяла. Това е станало ясно по време на среща с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. А до избора на този вариант се е стигнало с цел намаляване на стойността на бъдещия обект. 
Нунев обеща на хората, че скоро в района ще бъдат изградени нови детски и спортни площадки за стрийт фитнес и нови автобусни спирки. Ще се отпуснат пари и за ремонт на храмовете в Босилковци и Стърмен, а с 15 000 лева ще бъде обновен храм-паметникът в Бяла. Предвижда се и ремонт на улиците в града, като вече се асфалтира в центъра. Предстои рехабилитация и на пътя Бяла-Копривец, който е в лошо състояние заради преминаването на тежки камиони.
По време на срещата в читалището кметът Димитър Славов представи отчет на първите си 100 дни управление, като акцентира на трудностите около завършването на мащабния воден проект и работата по Регионалното депо за отпадъци. 
Събранието приключи с концерт на Веселин Маринов.