52-годишният Ердинч Ахмед ще чака присъда в ареста, реши състав на Русенския окръжен съд. Роденият в Джебел шофьор с българско и турско гражданство се оказа с белезници на ръцете, след опит да подкупи полицаи.
В четвъртък 7.40 часа дежурящ на кръговото край Бяла полицейски екип видял несигурно приближаващ откъм Велико Търново тир и го спрял за проверка. 52-годишният мъж зад волана лъхал силно на алкохол, но отказал да бъде изпробван за алкохол и извадил четири банкноти от по 50 евро. Униформените му казали, че при всички положения ще даде алкохолна проба и го посъветвали да си прибере парите, за да не си усложнява живота. Ахмед обаче отворил лявата врата на патрулката и хвърлил на седалката заделените за подкуп пари.
Полицаите веднага подали сигнал в районното управление, сложили белезници на водача и го отвели. Взета му е кръвна проба за алкохол, която още не е готова.
Вчера Окръжна прокуратура поиска Ахмед да бъде вкаран за постоянно в ареста, тъй като с престъпление е искал да прикрие друго престъпление. Според обвинението има данни, че той е шофирал на път за Румъния с поне 1.5 промила алкохол и така е застрашил живота и здравето на голям брой хора в сутрешния натоварен час. Освен това Ердинч живее в Бурса и макар по документи да има адрес в София, има опасност да избяга от правосъдието и да се укрие. Особено като знае, че ако бъде признат за виновен, може да бъде наказан с до 10 години лишаване от свобода и глоба.
Адвокатът на двойния гражданин пък обърна внимание, че той никога не е бил наказван за нарушения по пътя, нито е осъждан, че да бъде вкаран в ареста при най-големите престъпници. 
Самият мъж призна, че е направил глупост, за която съжалява. А съдът прецени, че мястото му е в ареста, но мярката може да се обжалва.