Две групи телефонни измамници са задържани по време на специализираната акция в Русе и региона.
В сряда пред Висшето училище по агробизнес са арестувани двама бургуджии от Ветово, които са следени от доста време и са неутрализирани от специални полицейски сили. 
След показния арест, за който „Утро“ съобщи, задържаните признали, че имат среща с „муле“, което им носи 5000 лева от извършена в Ямбол измама. Мъжът от сливенското село Караново е задържан на Централна гара с парите минути по-късно. Установено е, че от близо месец двамата бургуджии са направили 9 измами в Ямбол, Хасково, Стара Загора и Смолян, като са използвали същото муле.
Те вече имат присъди, но продължават с измамната си дейност, каза вчера директорът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Теодор Атанасов.
Други двама измамници от плевенското село Брест са арестувани в четвъртък в района на Волово и в тях са открити 5000 лева от три измами в Плевен. Те поддържали много добри контакти с ветовски измамници и отивали при тях да обсъдят бъдещи удари. 
В двете коли на заловените са намерени различни СИМ карти и мобилни апарати, от които престъпниците атакували потенциалните си жертви.
Измамите в Русе секнаха на 23 февруари, но за тези 24 дни са правени по десетки неуспешни опити дневно, обясни Атанасов.
От началото на годината до 23 февруари станаха общо 15 измами за над 34 000 лева. Най-голямият удар бе направен в средата на февруари, когато доверчив дядо хвърли в кошче за кучешки изпражнения на бул.“Цар Освободител“ 23 000 лева, които били уж за примамка за залавяне на измамници от служители на МВР.
По повод измамите от ОДМВР съветват възрастните хора при поискани пари за помагане на техни близки в беда да се свържат с тях от други телефони и в никакъв случай да не вярват на представили се за служители на МВР за поискани пари за залавяне на измамници, защото при подобни случаи полицията не предупреждава никого.