В морето от малки и големи, по-претенциозни и по-земни, по-изискани и по-непосредствени ресторанти от днес се появява нещо ново - първият център в Русе за натурално хранене „Easy food“. Той отговаря на един все по-масов стремеж за здравословно хранене и освен пълноценната, лесно усвоима, приготвена по здравословни техники и с автентичен вкус храна предлага препоръките на специално обучени консултанти, за които здравословният начин на живот е ценност. Те обясняват на всеки желаещ кое е подходящото за него ястие, каква е разликата в рецептите и отговарят компетентно на всички въпроси и изисквания. Амбицията на екипа е всеки посетител на заведението да бъде посрещнат като личен гост и да усети домашния уют, топлина и любов все едно е на гости при бабa. Ресторантът разполага с 40 места, а съвсем скоро ще отвори врати и приветливата лятна градина със същия брой места. 
Идеята за най-новото заведение на ул. „Тулча“ 15 е на диетолога, мотивационен треньор и човек, който през целия си съзнателен живот е създавал продукти предимно за хранене - Филип Хайвазиян. В последните 8 години вниманието му е привлечено именно от храненето и  начина на живот. Работейки с много хора и консултирайки ги как да се хранят и живеят здравословно, той винаги им дава съвети и препоръки как да го правят максимално близко до природата. А с новия си проект сбъдва една мечта и ще покаже на посетителите, че 
всичко ново всъщност е добре забравеното старо
Предлаганото меню, съобразено с нуждите на организма и приготвено с натурални продукти на производители от региона, отличават ресторанта коренно от останалите места за хранене. Гостите могат да се насладят на вкусни блюда, разпределени в три категории: пакет „Баланс“ - за хората, които искат да се хранят балансирано и здравословно, „Спорт“ - за тези, които активно се занимават със спорт, и пакет „Отслабване“ за хората, които искат да се вталят. Така че всеки посетител ще може да открие по нещо за себе си. 
В приготвянето на традиционните ястия се използват плодове, зеленчуци, месо и млечни продукти само на производители с лице, които Хайвазиян издирва, намира и лично се уверява в автентичността и натуралността на продуктите им. А първото заведение за натурално хранене в Русе ще се превърне в притегателен център, където 
производителите ще презентират своите продукти, а гостите ще могат да дегустират
сезонни плодове и зеленчуци, пресни месни специалитети, мляко, сирене, кашкавал и краве масло от грижливо подбрани мандри. Те ще научат повече за тяхната технология на производство, съставки и други интересни и полезни неща.
Освен че ще се хранят здравословно, гостите ще си създадат и критерии за истинските храни, защото безспорно вкусната и полезна храна е неотменна част от здравословния начин на живот и спомага да сме жизнени, енергични и да живеем в хармония със себе си и природата. 
Ресторантът разполага с две зали, като в едната е предвидено да се провеждат редица събития, сред които курс за балансирано хранене, уъркшопове за деца и родители, за печене на хляб, за производство на сладкиши. Хората ще имат възможност да видят и да се научат как се готвят здравословни блюда, а освен това ще попълнят специални анкети, в които да посочат с кой производител искат да се срещнат лице в лице. Затова от ресторанта разчитат изключително много на обратната връзка с клиентите. 
В разнообразното меню на първия център за натурално хранене изцяло 
липсват изчанчените ястия
които напоследък се предлагат на много места. Тук клиентите могат да се насладят на забравените вкусове на блюдата от едно време, като всички ястия се приготвят по рецепти на „Единен сборник рецепти за заведения за обществено хранене“ от 1978 година и „Сборник рецепти за диетични ястия“ от 1984, които Хайвазиян специално е поръчал от антикварна книжарница. Единствено са променени някои от съставките, като те са заменени с по-полезни за тялото. Растителните фибри, кълновете, пълнозърнестите спагети и ориз са задължителни съставки, а маргаринът е забранен. 
Очаквано цените на истинските и качествени продукти са по-високи, но домакините уверяват, че те ще са достъпни и ще отговарят на качеството на продуктите.
Всеки ден гостите ще могат да се насладят на вкуса на няколко вида супи, сред които и шкембе чорба. Тя е изключително добре структурирана според потребностите на тялото и в Русе в момента такава не се предлага никъде, споделя собственикът.
Неизменна част от богатото и разнообразно меню са няколкото 
готвени ястия също в духа на балансираното хранене
включително и постни блюда. Много добре са застъпени, разбира се, салатите, в които присъстват и кълновете, които са собствено производство на заведението. Клиентите винаги могат да се насладят на домашни сочни кюфтета и кебапчета по рецепти от едно време, както и класическа пържола и наденичка. Месните продукти се приготвят от свинско, телешко и телешко-агнешко месо, а производителите, с които работи заведението, отглеждат животните без хормони и стимуланти за растеж. 
Богат е и изборът от фрешове, като освен традиционните от портокал, грейпфрут и ябълка, силно впечатление правят и соковете от целина, морков, цвекло, спанак и ряпа. Фрешовете са идеална добавка към рационалното хранене и едновременно подпомагат тялото да се освободи от шлаките и токсините, натрупани през годините, казва Хайвазиян.
Сладкарските продукти също са специални, като при тях силно са застъпени растителните фибри, пълнозърнестият лимец, овесеното брашно. Всички сладки изкушения са подсладени със 
захари, които са подходящи дори за диабетици, а хлебните изделия са с квас
Гостите ще могат да открият и богат избор от ферментирали храни като българско кисело зеле, което се приготвя по класическа технология със сол и вода, зеленчуци, домашно подквасено мляко, както и кефир с гъби. 
От заведението знаят, че хората живеят много динамично и затова са предвидили възможността предварително да се правят поръчки, като в края на седмицата ще се предоставя информация за блюдата, които предстои да се готвят.