Александър и Никол са най-предпочитаните имена, които родителите избират за своите новородени деца в Русенско, показват данните на статистиката за изтеклата 2015 г. Използвани са общо 950 имена, 604 от които се срещат само по веднъж. Най-голям брой бебета в област Русе - 275, са кръстени с първата буква от българската азбука. 
Най-предпочитаното мъжко име е Александър - него носят 40 новородени момчета. На второ и трето място се нареждат Мартин (39) и Даниел (38). Първата десятка на мъжките имена се допълва от Георги, Никола, Емир, Калоян, Алекс, Иван и Кристиян. През предходната година най-разпространеното мъжко име за новородено в областта бе Даниел. От десетте най-популярни имена на новородени момчета през 2014 г. отпадат Теодор, Виктор и Николай.
Най-често срещаното име при новородените момиченца и през 2015 г. остава Никол - с това име са кръстени 27 бебета или с 1 по-малко от предходната година. На второ място е Виктория - на римската богиня на победата са кръстени 25 момиченца. През 2014 г. това име бе също на второ място по популярност и със същия брой новородени момичета. На трета позиция в област Русе са Габриела и Рая, предпочетени от по 20 родители. В топ 10 попадат още Александра, Мария, Йоана, Дария, Михаела и София. В сравнение с 2014 г. от призовата десятка отпадат имената Симона, Ева и Кристина.
56 новородени са кръстени с по 2 собствени имена. Тридесет от тях са на момчета, а 26 - на момичета. 5 деца са кръстени с по три лични имена.