Татяна Тодорова от ГЕРБ правилно и законосъобразно е избрана за кмет на Червен на местните избори през 2015 година. Това реши окончателно Върховният административен съд /ВАС/, докъдето стигна обжалването на резултатите от вота. 
Недоволен от изхода на изборите бе загубилият кандидат от Атака Иван Иванов, който макар да спечели едва 3 гласа, видя куп нарушения в изборния процес. На първа инстанция Административният съд в Русе сметна, че вижданите от него нарушения не съществуват. Това заключи на последна инстанция и състав на Върховния съд.
В протокола на Общинската избирателна комисия в Иваново действително е посочено, че според положените подписи в избирателния списък гласувалите избиратели са 162, а в протокола на секционната комисия - че техният брой е 165. Първоинстанционният съд обаче е извършил проверка на това противоречие и е установено, че противоречие няма, тъй като положените подписи, респективно гласувалите избиратели, са 165, колкото са и намерените бюлетини в урната. Освен това нарушението касае три гласа, които не се отразяват на изборния резултат, с което е обявен избраният кмет на Червен. Дори да се приеме, че са гласували 162 избиратели е било достатъчно за Татяна Тодорова да е получила 82 действителни гласа. А тя е спечелила 124, от които дори да се извадят три гласа, то пак резултатът щеше да е същият, мотивира се ВАС.