Втора тежка катастрофа на Мойсев баир за последните три дни се размина без жертви. И този път ударът е между две коли, но в участъка към Бяла. Ранени са четирима човека, измежду които бременна млада жена. За радост и тя, и бебето й, както и останалите участници в инцидента са без опасност за живота.
Малко след 13 часа в лентата за спускане се движел зелен мерцедес, управляван от 43-годишна жена, караща 71-годишната си майка от Ценово на преглед в Многопрофилната болница. Изненадващо към колата с въртеливо движение се насочило БМВ, карано от 27-годишно момче, на седалката до него се возело бременно 21-годишно момиче.
Спускащият се от наклона автомобил се забил в лявата страна на мерцедеса и го изхвърлил в крайпътните храсти, а той се завъртял на 180 градуса, продължил по нагорнището и спрял на около 120 метра от мястото на сблъсъка.
Линейки откарали в болницата четиримата потърпевши. Всички потърпевши са настанени в отделенията по хирургия и ортопедия под лекарско наблюдение. 
Във вторник на отсрещната страна на Мойсев баир стана челен удар между шкода и „Алфа Ромео“, в която също пострадаха четирима човека. Сред тях бяха Дюк и Джоана Нуамеруе, брат и сестра с баща нигериец и майка българка, които са шампиони по кик бокс и таекуон-до и са известни с артистичните си таланти. Двамата са настанени в русенската болница с различни счупвания.