Национален спортен всекидневник, който въобще не може да бъде заподозрян в каквито и да е било симпатии към ЦСКА, изведнъж обърна палачинката с трогателно питане защо селекционерите не повикали в националните отбори футболисти на ЦСКА, пък нападателят на „Дунав“ Юлиян Ненов бил на лагера с младежите. Логиката на автора е, че „армейците“ победили дунавци в контрола с 6:0. Тогава русенци се оправдали с липсата на титуляри. Дописникът обаче почнал да брои кои от футболистите на „Дунав“, играли в мача с „Поморие“, били и на „Българска армия“. Стигнал до 8, което означавало, че версията за тежката загуба с отсъствието на титуляри в небесносиньо не била състоятелна. Изводът: не отбори от „Б“ група, а ЦСКА заслужава да има национали! 
Ако претендиращият за задълбоченост и аналитичност автор знаеше, че „Дунав“ тръгна към София от Варна в деня на срещата за четвърти тежък мач в рамките на 8 дни и ако бе наясно, че половината футболисти на Веселин Великов бяха контузени, нямаше да се облегне на толкова елементарни сравнения. Такава контрола днес между ЦСКА и „Дунав“ никога, ама никога няма да завърши при 6:0! Твърдя го като човек, известен и с пристрастията си към „червените“.     
Така че, криво да седим и право да съдим. Нека националните селекционери да обърнат внимание и на играчи от ЦСКА, но наставниците да не бъдат подлагани на абсурдни атаки точно пък върху гърба на „Дунав“.