Спектакълът на драматичния театър „Господин Ганьо“ ще представи Русе на международния фестивал „Друмеви театрални празници“ в Шумен през месец май, съобщиха от ДТ „Сава Огнянов“. 
Русенци могат да видят този спектакъл на 5 април на Голямата сцена в Доходното здание. Театралният април започва с гостуване на ловешкия театър, който на 4 април ще представи „Амадеус“ в постановка на Бойко Илиев. На 11 април е следващият гастрол - на бургаския театър „Адриана Будевска“, който идва в Русе с комедията „Стая 1313“ с Руслан Мъйнов в главната роля. 
На 12 април е новата премиера на русенската театрална трупа - „Валят пари“ от Себастиен Тиери, постановка и музикална картина на Владимир Петков и сценография на Виолета Радкова. В главната роля е Христо Гърбов. Другото русенско заглавие в априлския афиш е „Дванайсета нощ“ на Шекспир в постановка на Петър Денчев. То ще се играе на 15 април. 
До края на следващия месец зрителите ще видят също „Дядо Вазов гледа“ - гостуващата на 18 април постановка е на режисьора Борислав Чакринов и сливенския театър, и комедията „Методът Грьонхолм“ с Асен Блатечки и Николай Урумов в постановка на Пламен Панев - тя ще се играе на 28 април.