Собственикът на рухналата до основи в понеделник едноетажна къща на ул. „Балкан“ 10 Христо Ботев отказва да бъде настанен в приюта за бездомници „Добрият самарянин“. В момента той се е подслонил при приятели, но това е временно решение. Останалият без покрив над главата си 57-годишен мъж има син и дъщеря, които обаче живеят на квартира и няма как да го приютят. Свободни общински жилища засега също няма. 
Аз не съм клошар, това е бедствено положение. Документите, дрехите ми, цялата ми покъщнина, всичко е затрупано под руините. Не е нормално от общината да не ми обърнат внимание, а само да ми дават предписания да започна да чистя и да укрепя ската, коментира потърпевшият. Той обаче няма никакви средства, за да почисти имота, който не е застрахован. Това е частен имот, а камъните и тухлите по никакъв начин не затрудняват движението. Все едно аз съм искал да стане така, каза Ботев, който работи като охрана в Русенска корабостроителница. 
Мъжът извади чист късмет в понеделник, тъй като е напуснал къщата 5-10 минути, преди тя да рухне. Потърпевшият живее там, откакто се помни и твърди, че е поддържал имота. Според Ботев причината за срутването е бетонна плоча от метър и половина на съседа му отгоре, вследствие на която по къщата му са се появили пукнатини.