Рецидивист, който всеки път прибягва до престъпления заради зависимостта си от хероин, за пореден път се изправи пред съда.
Този път осъжданият неведнъж наркоман чу присъда, след като на 1 октомври 2015 година влязъл в подземен гараж на ул.“Солун“ и решил да разбие паркирана „Тойота Авенсис“. Взел накрайника на пожарогасителя, който стоял в гаража, и разбил дясното стъкло на автомобила. Преровил жабката на колата и натъпкал в раницата си различни открити в нея документи. След това отворил капака, откачил акумулатора и отпрашил към Кооперативния пазар, където го спазарил за 30 лева. Изхарчил парите за наркотици, но за лош късмет полицаите открили пръстов отпечатък на рецидивиста в разбитата кола. 
Притиснат от доказателствата, той признал за кражбата и върнал документите на собственичката на колата. Не възстановил обаче откраднатото - нито я компенсирал с нов акумулатор, нито й върнал 142 лева - на колкото е оценен нейният. Затова той стигна до съд, където призна вината си и се сдоби с облекчена присъда. Районните магистрати посочиха, че той не е направил нищо, за да прикрие престъплението, тъй като е действал импулсивно, вероятно воден от наркотичната си зависимост. А до лечение е стигал неведнъж - настаняван е 17 пъти в Центъра за психично здраве. Така вместо 3 години в затвора наркоманът-рецидивист чу 2 години зад решетките. Присъдата може да се обжалва.