Умишлен палеж на „Рено Меган“ напълно унищожи колата и паркираният пред него „Нисан Микра“.
Пламъците тръгнали малко преди 3 часа призори вчера пред къща на бул.“Придунавски“. Вместо да се обади веднага на тел.112, 77-годишна жена, майка на собственичката на едната кола, първа отишла да гаси огъня с две кофи вода, но пламъците вече се извивали нависоко и тя била леко обгазена от вдишания дим. Откарана е в болницата без опасност за живота.
След подаден сигнал 3.04 часа на място пристигнали два специализирани автомобила, но въпреки положените от пожарникарите за час и половина усилия колите били унищожени. Предотвратено е разпространението на пламъците към съседни къщи. Пострадало е обаче и стъклото на входната врата на близкия фирмен офис.
Наоколо има три видеокамери, на които е заснет мъж с нахлупена до очите шапка, който залива предницата на реното със запалителна течност и колата лумва неудържимо. Тя е собственост на живеещ в района мъж, когото съседи определиха вчера като тих и скромен. От полицията също потвърдиха, че мишената на атентата няма криминални прояви. Тепърва ще се изяснява защо и как е попаднал на мушката на подпалвача.