Издирваният за контрабанда на цигари Володимир Тимчук се съгласи да бъде незабавно предаден на правосъдните власти в Молдова, които го издирват чрез Интерпол. Украинецът, който работи като шофьор, бе заловен в Русе, докато върти волана на карания от него бус. Заповедта за неговото задържане бе издадена още на 1 юли 2015 година, а от 20 януари той лежи в ареста в Русе и чака оформянето на документите и решението за неговата екстрадиция.
Макар първоначално да заяви, че не иска да бъде предаван на властите в Молдова, тъй като страната е разядена от корупция и ще настоява за политическо убежище, по-късно пред тричленен състав на Русенския окръжен съд 51-годишният Володимир поиска незабавно да бъде екстрадиран. Той ще бъде съден за хващането му на 23 май 2015 година с бус, напълнен с 400 000 къса контрабандни цигари. Впрочем украинецът твърди, че за случая, засечен на молдовската граница, вече е наказван и е осъден на 20 000 долара глоба. Дали това е така обаче предстои да се изясни в Молдова. Сигурен е и, че е натопен от неговия шеф, който реално въртял контрабандата, но се съмнява, че той е подкупил властите, за да изчистят името му и да прехвърлят отговорността върху неговия подчинен. 
Съдът сметна, че Володимир трябва да бъде екстрадиран, а очакванията са това реално да се осъществи за около седмица, след като пристигне екип от Молдова.