Брат и сестра шампиони по кик бокс и таекуон-до пострадаха тежко в поредната тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла. Дюк и Джоана Нуамеруе пътували към София с „Шкода Октавия“. Около 14 часа в края на Мойсев баир, в района на разклона за Иваново, в тяхната лента изскочила „Алфа Ромео“ и последвал адски сблъсък, при който тежко били ранени четиримата пътуващи в двата автомобила. Те са настанени в русенската болница със счупвания на ръце, крака и ребра, но състоянието им е стабилно и опасност за живота им няма.      
Според полицията караната от 25-годишен младеж алфа е изпреварвала неправилно друг автомобил, когато се е озовала внезапно пред шкодата и 26-годишният Дюк не успял да реагира.
Дюк и Джоана Нуамеруе станаха широко известни с участието си в първия сезон на „България търси талант“, когато бяха талисманите на шоуто и почти докоснаха върха - стигнаха до полуфинал. Техният баща е дошъл да учи у нас нигериец, а майка им е българка. Заради шоколадовия цвят на кожата им често са ставали мишена на скинари и други улични хулигани и това е сред причините да започнат да тренират бойни спортове. 26-годишният Дюк има европейски и световни титли по кик бокс и таекуон-до, по-малката му сестра също е шампионка, но засега само на републиканско ниво.
Използваме уменията си единствено за самозащита, уточняват в най-скорошното си тв интервю.
Освен с бойните си умения Дюк и Джоана са известни и с артистичните си умения, където са също толкова добри, колкото на татамито.