С депутати от регионите Русе и Велико Търново ще инициираме среща с регионалния министър Лиляна Павлова, а защо не и с премиера, тъй като считаме, че изграждането на пътя Русе-Велико Търново е по-належащо, отколкото изграждането на магистрала „Хемус“. Това каза русенският депутат от БСП Добрин Данев на пресконференция вчера, като подчерта, че този пътен участък е най-интензивен и с най-много пътно-транспортни произшествия. Той посочи, че на 24 февруари с депутата от Велико Търново Марияна Бояджиева са задали въпрос до министър Павлова в каква фаза е проектът за изграждане на пътя, но до този момент не са получили отговор. 
Не търсим никакъв политически момент или полза от това, че нещата не се случват. Искаме всички единодушно, независимо опозиция, управляващи, да седнем спокойно на една маса с министъра, да изложим нашите мотиви, фактите и да търсим начини да се преосмисли или ускори изпълнението на това обещание, което беше поето от нас като управляващи и продължено от министър Павлова, коментира Данев. 
Депутатът изрази притеснение относно развалянето на договорите за магистрала „Хемус“, тъй като това неминуемо ще повлияе на строежа на пътя Русе-Велико Търново. Затова зададохме и този въпрос, затова искаме и да сме по-активни и в двата региона, за да може наистина тези произшествия с жертви като във военно време да бъдат сведени до минимум, каза още Данев.