Година и 8 месеца строг затвор е окончателното наказание, което 17 пъти осъжданият рецидивист Марин Георгиев ще трябва да изтърпи в затвора. 37-годишният мъж се сдоби с присъдата, след като направи пълни самопризнания, възстанови щетите от извършения от него грабеж и поиска да се договори с прокуратурата, за да бъде доброволно наказан. Така той получи облекчена присъда под минимума, който законът предвижда.
Марин бе задържан в ареста на 12 януари тази година, след като няколко часа по-рано коварно нападна в гръб и повали на земята след удар в тила 56-годишния Емил Ц. Инцидентът стана на ул.“Колю Фичето“ в кв.Средна кула. От вътрешния джоб на якето на жертвата бяха откраднати 10 лева и два мобилни телефона, които по-късно бяха оценени на 180 лева.
Пред съда рецидивистът се закле, че 19-та грешка в живота си няма да допуска и оправда престъпното си поведение с голямото количество алкохол, което погълнал преди грабежа. Затова се зарече и повече да не пие. Няколко седмици по-късно Марин изплака пред съдиите, че жена му и дъщеря му са болни, а нямал пари да им купи лекарства, затова прибегнал до нападение на случаен минувач.
Последната си присъда роденият в Кубрат рецидивист, който живее в Русе, изтърпял на 21 август, когато излязъл от затвора. Половин година по-късно обаче ще прекрачи отново познатия праг.