9 години затвор получи на първа инстанция от състав на Русенския окръжен съд 19-годишният Николай Георгиев за това, че месеци наред със сила и заплаха издевателствал над 3 деца. Заради това, че педофилът призна фактите в обвинителния акт и делото срещу него се гледа по съкратения ред, присъдата му бе намалена на 6 години, но може да се обжалва. След като тричленният съдебен състав произнесе справедливото според него наказание, тумби от различните ромски кланове, замесени в случая, предизвикаха истинска суматоха из коридорите на Съдебната палата. Освен до гръмогласни викове, се стигна и до лека физическа саморазправа, а разпрата продължи и по ул.“Александровска“ и събра очите на минувачите.
Тийнейджърът лежи в ареста от 23 юни 2015 година заради сексуални посегателства над момиче на 10 години и две момчета на 11 и 12 години. Вчера самите деца не дойдоха в съдебната зала, но вместо тях се явиха родителите им. Те обаче не пожелаха да бъдат конституирани нито като частни обвинители, нито като граждански ищци.
Педофилът, трите му жертви и техните роднини били не само комшии, но и роднини. Издевателствата започнали още през март 2014 година след погребението на майката на Николай. Тогава той ги подканил да отидат в изоставена сграда, където с насилие и заплахи блудствал с тях. Невръстните деца се страхували от батко си, тъй като се движел с криминално проявени, затова дори не помисляли да му се съпротивляват или да отказват да изпълняват командите му. Част от жертвите си Николай заплашвал, че ще пребие и ще изтъргува органите им.
Последно той видял на игрище две от децата, повикал ги и им предложил да му отидат на гости, за да поиграят карти. Последвала обаче нова доза перверзни игри, а жертвите били освободени едва след като той удовлетворил страстите си. Тогава децата решили да признаят за преглъщания с месеци тормоз и споделили на родителите си. 
След като Николай е признал вината си по трите обвинения на прокуратурата, единственият въпрос, на който трябва се отговори, е какво наказание да му се определи. Тийнейджърът е с изключително висока степен на обществена опасност и е обвинен във възможно най-тежката форма на блудство. Единствено чистото съдебно минало облекчава донякъде положението му, пледира прокуратурата и поиска 9 години затвор, които след редукцията по закон да бъдат намалени до 6.
Адвокатът на тийнейджъра посочи, че действително има причини той да бъде осъден, но не толково сурово. И се мотивира - Николай останал без майка и съответно без контрол, много е млад, а баща му е освидетелстван 97% инвалид и е почти неподвижен. Затова поиска съдът да го накаже на 3 години и 4 месеца затвор.
На първа инстанция обаче окръжните магистрати споделиха становището на прокуратурата и наказаха педофила на 6 години затвор.