Какво представлява саксофонът и какво може да се изсвири с него - това разказаха и показаха на гимназисти от няколко русенски гимназии четиримата млади музиканти от саксофонния квартет Signum. Така Блаж Кемперле, Ерик Нестлер, Алан Лужар и Гуерино Белароса и техните саксофони дадоха началото на тазгодишното издание „Мартенски музикални дни Джуниър“, което за втора година правят организаторите на фестивала. След като идеята се оказа много атрактивна и уместна - за това свидетелстваше огромният интерес на русенски деца и младежи, които дойдоха на концертите, сега ММД-млади включва няколко събития. На 18, 19 и 20 от 11 и 13 часа ще се състоят перкусионни уикенди, в които известната майсторка на ударните Татяна Колева и нейните колеги от Youth Percussion Pool, а също и Мартина Митева, Кирил Петров и Никола Петров ще покажат интригуващи умения. На 21 март пак от 11 и 13 ч Софийска филхармония е подготвила „Приказки за песента“, които ще бъдат представени заедно с вокалния ансамбъл Gli Accordati под диригентството на Драгомир Йосифов. Тогава специален разказвач на песенни приказки ще бъде певицата Антоанета Добрева, известна повече като Нети. 
Много сме впечатлени от русенските 15-годишни, казаха вчера след първата проява саксофонистите от Signum. За първи път дори се случи някой от публиката да ни изсвири нещо на пиано, каза Алан Лужар. Русенчета задаваха въпроси, а накрая идваха да си говорим, да искат автографи, да се снимат с нас, продължи Лужар. Той и неговите колеги съзнателно провеждат такива свои програми, директно насочени към младежите и към децата. Искаме не просто да им разказваме приказки, а реално да им покажем как звучи една музикална тема и колко интересна може да бъде тя, коментира Блаж Кемперле. Четиримата дори имали и собствено шоу, което са стартирали от тази година. 
Самите те се забавляват, докато пресътворяват със саксофоните звученето на струнните инструменти, дори на човешките гласове, като изпълняват произведения, които са писани не само и не толкова за духови. Всъщност, квартетът изпълнява творби на автори, които очертават широк диапазон от стилове и дадености: от Григ до Гершуин, както обясняват самите те. И това носи радост и за тях, и за публиките, които ги слушат.