Футболистите на „Дунав“ направиха огромна крачка към „А“ група с победа от 1:0 срещу основния си конкурент за първото място „Поморие“! След този мач дунавци дръпнаха на върха с аванс от 5 точки. Третият в класирането - „Локо“ /ГО/, е на 7. 
Русенският отбор загуби обаче важни хора за следващия си двубой на 19 март срещу „Ботев“ в Гълъбово. Диян Димов получи пресилен пореден жълт картон №9 благодарение на „големия“ съдия Никола Попов и най-вероятно ще бъде наказан за два мача. Мартин Ковачев бе изгонен в 66-а минута заради шпагат, при който даже не закачи играч на съперника. По-рано навършилият в деня на двубоя 34 години централен защитник получи жълт картон.
Безобразният Попов подмина абсолютна дузпа за подсичане на Мирослав Будинов в наказателното поле. След почивката пък изтълкува брутално връхлитане на вратаря Янко Георгиев върху Будинов, при което централният нападател на „Дунав“ бе нокаутиран, като удар от вратата. Оценка за отвратителното съдийство на измисления „топрефер“ бе реакцията на публиката към края на мача. Тогава той даде фаул за „Дунав“ в центъра на терена, посрещнат с иронични и бурни аплодисменти от 3500 зрители на Градския стадион. 
Дунавци заслужиха победата си с отлична, вдъхновена и мъжка игра. Безценният гол на Будинов в 62-а минута падна след центриране на Ивайло Раденцов. Таранът стигна пръв до топката и с кинжален удар отблизо не остави шансове на вратаря Янко Георгиев. Този гол бе най-малката награда за почти категоричното превъзходство на „Дунав“ в бързината, техниката, импровизацията, борбата за първа топка. И то на фона с вихрено, изтощително, вълнуващо „английско“ темпо. 
Не липсваха и други златни положения. Марков пробив на Юлиян Ненов по десния флант продължи с подаване към Мирослав Будинов, който стреля от движение, но топката се отби от дясната греда. Последва незабавна добавка на Георги Чакъров, ала топката мина на сантиметри над вратата. Антон Огнянов пък заложи на топовен диагонален удар от въздуха към горния ляв ъгъл, но вратарят на поморийци опази мрежата си по чудо. Бръснещо воле на Ивайло Раденцов изпрати топката близо до гредата, меле след меле...
При нови чудни контри Будинов и Бранимир Костадинов можеха да бъдат по-прецизни при последния пас и завършващия удар. И, забележете, „Дунав“ създаде прекрасни ситуации за гол, дори когато бе останал с 10 души. Отборът се поогъна едва към края на мача, когато умората явно натежа. Тогава „Поморие“ изсипа няколко топки, при две от които нападателите на гостите се възползваха от карамболи и застрашиха „синята“ врата. Мартин Луков обаче бе като стена, а и щеше да е нелепо, ако надиграният по всички параграфи отбор на „Поморие“ си бе тръгнал с точка. 
Всички момчета в небесносиньо се бориха здраво, но героите в дербито бяха Николай Парнаров, Атанас Атанасов, Деян Димов, Мирослав Будинов, Антов Огнянов. Бековете Парнаров и Атанасов бяха почти перфектни в защитен и атакуващ план, а капитанът Димов свърши изключително черна работа. Будинов бе във всяка точка на терена. Той се разписа срещу „Нефтохимик“, разписа се и в дербито. Огнянов разкъса не само с бързина и техника защитния вал на „Поморие“ в дясната му зона, но и намери сили да помага на Атанасов. Много хубаво като смяна на Светослав Читаков се включи и Ивайло Раденцов, който раздаде рационални пасове към хората по крилата. Здрава във въздуха бе и битката на Михаил Милчев. Полезно като либеро в най-горещите епизоди се вписа и Петър Патев. Може би хората в защита трябваше да са по-точни при някои мелета пред Луков, защото изритаха нескопосано топката на два пъти и от нищо можеха да забъркат беля за вратаря. 
Със смела игра и пред такава огнена публика мачът в събота бе спектакъл. Дано при следващото домакинство на стадиона дойдат още повече хора, защото този „Дунав“ заслужава да бъде гледан, подкрепян и аплодиран.   
„Дунав“: Луков, Парнаров, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов /69-Патев/, Читаков /53-Раденцов/, Будинов, Чакъров /63-Костадинов/, Огнянов. 
„Поморие“: Янко Георгиев, Ахмед /70-Попов/, Петров,  Лозев, Илиев /64-Ст. Стаматов/, К. Георгиев, Божинов, Танев /75-Д. Стаматов), Орачев, Лемперов, Пехливанов.