Каре хайдуци е арестувано за извършени преди две години четири кражби от различни имоти в Стърмен. Първо е задържан главатарят на бандата - 25-годишният И.А., който е стар познайник на полицията в Бяла и дори е лежал в затвора. Впоследствие са прибрани и приятелите му на 19, 20 и 24 години, с които той действал в различно съучастие.
Поредицата от кражби е започнала на 22 ноември 2013 година, когато в Стърмен е регистрирана кражба на мотофреза, две медни лозопръскачки, електрическа месомелачка и трифазна електрическа помпа за кладенец.
На 20 януари 2014 година от стопански двор на земеделец в Стърмен са източени 2600 литра нафта от няколко земеделски машини. На 19 май от стопанска постройка е задигната мотофреза, а на 11 ноември същата година пак в Стърмен е регистрирана кражба на фреза, електлически двигатели, шмиргел, редуктор и две помпи за кладенец от къща.
След всяка кражба полицаите в Бяла привиквали И.А. на разпит, но той винаги успявал да се измъкне. Преди седмица обаче униформените стигнали до мотофреза, която няколко пъти си е сменила собствениците. След проведени разпити на продавачите се установило, че тя е откраднатата на 19 май от Стърмен, а после нишката стигнала и до самия И.А. В хода на разпитите той издал останалите си ортаци и така престъпното каре е заловено. Всичко откраднато обаче отдавна е продадено, а парите - профукани.