Трима мъже загинаха в зверска катастрофа между микробус „Мерцедес Вито“ с немска регистрация и бургаски камион „Скания“. Силният удар е размазал предницата на буса, а пътникът на задната седалка, който вероятно е бил заспал, е изхвръкнал мъртъв на пътя. Шофьорът и возещият се до него човек са починали на място с премазани крака. 
За да бъдат извадени жертвите от смачкания бус, пожарникари рязаха вратите и тавана. 53-годишният водач на камиона се  отърва без наранявания, но бе много стресиран от жестокия сблъсък.
Инцидентът е стана около 20.30 часа по лекото изкачване след разклона за Борово в посока Бяла. 42-годишният румънец Л.А. предприел рисковано изпреварване на дълга колона от автомобили на мокрия път с много висока скорост и без всякакъв спирачен път се е врязал челно в предницата на камиона. 
Сигнал за катастрофата е получен на тел.112 в 20.46 часа. На място са пристигнали полицаи, пожарникари и линейка от Бяла. Пред гумите на камиона е намерен трупа на 34-годишен мъж с немско гражданство. В смачканата кабина на буса са открити безжизнените тела на водача и на мъж с немско гражданство на 45 години. Медиците установиха смъртта на тримата мъже и ги предадоха на полицаите, видя „Утро“. 
„Видях, че срещу мен се показаха светлини на автомобил, но нямаше накъде на избягам и в следващия момент усетих страхотен удар“, разказа уплашеният до смърт водач на камиона А.П.
Пътят бе отцепен близо седем часа от разклона за Обретеник и от Бяла, като колите минаваха през Ценово.
В 3.22 часа пак на тел.112 е получен сигнал за обърнат по таван мерцедес без регистрационни табели на същия път на седем километра от Русе. Инцидентът е станал на завой срещу бившото военно поделение. В колата на 23-годишния шофьор без книжка И.П. са пътували четирима души. В болницата без опасност за живота са откарани И.П., возещата се до него 24-годишна жена и още един мъж от задната седалка. Четвъртият пътник се разминал само с уплаха.
По първоначални данни неправоспособният водач е миришел на алкохол, но дали наистина е карал на градус ще покаже анализът от взетата му кръвна проба, който още не е готов. Причината за индицента е движение с висока скорост на мокрия път.
Четири станаха жертвите от началото на годината на пътя Русе-Бяла, наричан с какви ли не страховити епитети. Черната серия бе открита на 29 януари пообед, когато 16-годишно момиче блъсна с висока скорост „Пежо 106“ в крайпътно дърво след разклона за Тръстеник в посока Русе. При удара почина дядото, когото детето тръгнало да кара на лекар в Русе, защото му прилошало. През миналата година на този път са станали общо 234 катастрофи с 11 убити и 68 ранени.