Общ работник стигна до съд, след като по нелеп начин рискувал живота и здравето на сина си и двамата си приятели. Шофьорът зад волана на „Фолскваген Пасат“ видял фазан съвсем близо до пътя и решил да го блъсне, след което да си го прибере и сготви за вечеря. Планът му обаче приключил болезнено.
Случаят е от средата на октомври 2014 година, когато четиримата мъже тръгнали от Щръклево към Пиргово, за да брулят и събират орехи. Минали през Красен, след което шофьорът видял вдясно край пътя да щъка фазан. Лекомислено, докато карал с около 85 км/ч, решил да блъсне птицата и да си я вземе. Затова насочил колата към фазана, при което гумите излезли от пътя. Впоследствие опитал да върне обратно автомобила в платното, но изгубил контрол над него, той започнал да се плъзга и спрял в крайпътно дърво. В резултат лявата страна на колата се намачкала и пътниците в тази част излезли през багажника, тъй като вратите не можели да се отворят. По-тежко пострадали точно тези двама мъже, като единият имал счупвания на ръката и ребрата, както и контузия на белия дроб, а другият - травми по единия крак.
За причинените две телесни повреди на своите приятели шофьорът бе предаден на съд, а на първа инстанция бе освободен от носене на наказателна отговорност и глобен с 2000 лева. Решението не е обжалвано и е влязло в сила.