С ефективна присъда се сдоби 38-годишен арогантен румънец, който безцеремонно не само потрошил колата на бабата на своята любима, но посегнал и на 72-годишната жена.
Чужденецът и българската му приятелка често прекарвали времето си в къщата в Екзарх Йосиф, която била на бабата на момичето. Незнайно какво обаче разгорещило кръвта на румънеца и на 25 септември 2015 година той превъртял. Тогава взел дървен предмет, по подобие на бухалка, и започнал с все сила да блъска по паркирания „Фолксваген Голф“. Направил на сол не само стъклата на колата, но деформирал цялото купе и натрошил въздушния радиатор. В резултат автомобилът, оценен за около 2200 лева, бил напълно унищожен. Посегнал и на самата възрастна жена, която след нападението се оказала със счупен крак. В резултат претърпяла операция на тазобедрената става и се наложило да бъде фиксирана с метални приспособления. На какво се дължи безумната агресия, обаче така и не станало ясно, като най-вероятно между тях е възникнал конфликт. Самият той обаче не съдействал на разследването за разкриване на истината. Сигнал за погрома бил подаден на спешния телефон малко преди 16 часа.
Докато вървяло разследването обаче, румънецът се покрил и бил обявен за издирване. Оказало се, че той е виновник и за разбит магазин във Велико Търново, а когато полицаите тръгнали да го арестуват, той проявил типичния си агресивен стил на съпротива и буйстване. А двете дела срещу разбойника вървели паралелно. И в двата случая обаче той направи пълни самопризнания и се договори с прокуратурата каква присъда да получи. За стореното във Велико Търново той се отървал с условна присъда и глоба. За посегателството в Екзарх Йосиф обаче се споразумя с Беленската районна прокуратура на 4 месеца и 10 дни затвор, които вече е изтърпял след задържането си в ареста на 28 октомври.