Русе, който миналата година спечели вота на публиката за най-добър град за живеене, заема второ място във временната класация на Дарик радио и вестник „24 часа“. Според сбора от резултатите в анкетата в сайтовете на организаторите /отчетени към 19 часа вчера/ първи е Бургас с 53.8 на 98%, следван от Малката Виена с 45.63%, Варна - 28.57%, Стара Загора - 13.02% и Велико Търново - 11.22%. Прави впечатление, че онлайн читателите на „24 часа“, чието електронно издание неизменно е в челната тройка на новинарските сайтове, категорично предпочитат Русе - цели 41% от тях му дават първенството, като най-близкият преследвач е Бургас с 12%. Противоположна е подредбата в сайта на Дарик - там 41.98% от гласувалите фаворизират Бургас, а Русе е пети с 4.63%. 
До 25 март всички, които искат да подкрепят Русе в тазгодишната надпревара, могат да гласуват на сайтовете 24chasa.bg и darikradio.bg. Проучването за „Най-добрия град за живеене в България“ се провежда за девета поредна година, в него участват 27-те областни градове в страната, които се оценяват по 10 специални критерия.
През 2015 г. Русе стана победител в онлайн гласуването и така спечели най-важния вот - този на аудитория от няколко милиона души, а не на жури от няколко човека. Всички значими обекти, които бяха открити през изтеклата година, дават самочувствие на града, че може отново да е победител в престижното състезание.