Словесни престрелки и нескрита непоносимост между земеделци, които продавали своята продукция на пазарчето „Сан Стефано“, стана повод за завеждане на дело за обида.
Враждата между отделните частни производители, които били предимно от Мартен, се кореняла в конкуренцията помежду им и желанието им да привлекат клиентите към собствения си щанд. Често се случвало те тихомълком да подшушват на клиентите, че „еди кой си“ търговец е чист прекупвач и не предлага собствени плодове и зеленчуци.
Подобен бил и случаят на 22 август 2014 година. В следобедните часове покрай тарабите се въртял клиент, който си харесал зеленчуците, изложени на един от щандовете. Докато човекът си избирал зарзават обаче, съседна търговка отишла да му каже, че нейната стока е по-хубава, тъй като е собствено производство. И съответно за него било по-добре да пазарува от нея. Клиентът обаче отсякъл, че ще си купува каквото откъдето си поиска, взел си чантите и си заминал. Това силно разгневило отрязаната търговка и тя изляла словесен водопад от цветни епитети, че конкурентката й е „тъпа“, „умирисница“ и „пеперуда, ходеща от къща на къща“. Веднага се намесила свекървата на обидената продавачка, а разтрепераната от обидите жена отишла при своя позната в заведение наблизо, за да се успокои. Малко по-късно гневната търговка била поканена от жертвите на словоблудството си да отидат всички в полицията, за да дадат обяснение, но тя отказала. 
Така обидената продавачка заведе частно дело срещу своята съседка по щанд. Съдът на първа инстанция бе категоричен, че от отправените публично обиди по неин адрес жената се е почувствала засегната. Затова осъди злоустата пенсионерка на 1000 лева глоба. Тя обаче бе оправдана за изреченото, че конкурентката й е „пеперуда, ходеща от къща на къща“, тъй като според съда това е лична оценка и не засяга честта и достойнството на оприличената за такава. Решението може да се обжалва.