Непочистена и хлъзгава настилка пред Пантеона на възрожденците стана повод пешеходец да поиска обезщетение от Община Русе.
52-годишният мъж, който претърпял катастрофа през 2009 година и оттогава е 100% инвалид, вървял със съпругата си в района сутринта на 16 януари 2013 година. Въпреки че бил добре екипиран и обут с подобни на войнишки кубинки с голям грайфер, той не успял да се пребори с леда, хлъзнал се и паднал. В резултат на това се оказал със счупена китка, която му осигурила 40 дни гипс. А след това мястото не зараснало добре и до ден днешен стърчаща кост му напомняла за инцидента. За мъките и неудобствата мъжът поиска Общината да бъде подведена под отговорност и да му плати 4000 лева обезщетение.
Съдът на първа инстанция посочи, че има безспорни данни, че всички плочки на площада пред Пантеона са били заледени, а виновна за това е местната власт, която е длъжна да осигури необходимите условия за непрекъснато, безопасно и удобно движение по площадите в града през цялата година. Затова осъди Община Русе да плати на мъжа 2000 лева. Решението може да се обжалва.