Четиричленна компания с 23-годишен главатар успя да намали присъдите, които получи на първа инстанция, за кражба на 8 зайци за близо 300 лева.
Случаят е от август 2013 година, когато дружинката забелязала, че на ул.“Арчар“ има корабен метален контейнер, пригоден за отглеждане на животни. Там действително 18 клетки обитавали 29 дългоушковци. За да отмъкне животинките, бойната дружинка се снабдила с ключ и дебело желязо и на 8 август реализирала плана си. Отключили вратата и отмъкнали 8 заека, като си поделили по два и ги занесли в домовете си. Неблагоразумно обаче оставили вратите на клетките отворени и животните се разбягали.
Така бандата стигна до съд, а заради бързата намеса на полицията част от зайците се върнаха обратно при собственика им.  
На първа инстанция четиримата признаха за извършената кражба и чуха облекчени присъди, които обаче им се сториха сурови. Тогава неграмотният главатар, който бе единственият навършил пълнолетие, чу 8 месеца затвор, а един от помощниците му - половин година зад решетките. Другите двама бяха наказани условно. След обжалване на присъдите обаче окръжните съдии ги сметнаха за твърде солени и ги намалиха. Така 23-годишният крадец се сдоби окончателно с 5 месеца затвор, но решетките се разминаха за останалите. Двама от тях бяха наказани с пробация за 1 година, през която трябва да работят безвъзмездно в полза на обществото 100 часа, а другарката в компанията се сдоби с обществено порицание. Присъдите са окончателни.