Управата на „Дунав 8806“ реагира с извънредна пресконференция на случилото се на турнира за купата на България в Стара Загора. На пресконференцията вчера присъстваха президентът на клуба Красимир Трифонов, народният представител Свилен Иванов, членът на УС и един от спонсорите на отбора чрез фирма „Тива Ком“ Иван Иванов и старши треньорът Георги Божков. Всички изразиха единодушното си възмущение от коментарите на Василена Матакева по БНТ Свят в мачовете с „Берое“ и „Хасково“.
Специално по време на двубоя със старозагорки Матакева направи 3 основни внушения - русенският клуб е в разклатено финансово състояние и затова баскетболистките не са достатъчно мотивирани, старши треньорът Божков възнамерява да напусне, а публиката на шампионския отбор за мачовете в Стара Загора е съставена от шепа обезверени хора.
„Искам да подчертая, че клубният бюджет е осигурен и че „Дунав 8806“ е в твърде добро финансово здраве. Ръководството на клуба няма неразплатени задължения към състезателките и към когото и да е било. Що се отнася до бюджета за следващия сезон, ще се опитаме да влезем в него без дефицит“, заяви Иван Иванов.
Президентът Красимир Трифонов квалифицира коментарите на Матакева като „неверни на 110 процента“.
„Проблемът не е, че някой си говори измислици на базата на някакви си уж слухове, а че го прави по национална медия. С какви очи ще отидем сега при спонсорите на клуба, за да влезем в обяснителен режим, че казаното по телевизията не е вярно!“, попита риторично Трифонов.
Той се зарече, че ако БНТ реши да излъчва мачовете от финалните плейофи от първенството, няма да допусне Матакева на коментаторски пулт в Русе.
„Ако ще правят предавания от финалните плейофи, моля, нека този път да е без Матакева! Да пратят друг коментатор! Осъзнавам какво казвам и ако се наложи, ще платя съответната глоба. Няма да позволя да се гаврят по този начин с нас. Никой няма право да изнася с лека ръка непроверени неща. Такъв род коментари като този на Матакева са най-малкото некоректни и бият по имиджа на клуба“, каза Трифонов.
Всички бяха категорични, че могат само да се гордеят с феновете на „Дунав 8806“.
„На полуфинала срещу „Берое“ една трета от залата беше заета от наши привърженици! Пожелаваме всекиму такава публика!“, заяви Свилен Иванов.
Той разкри, че предоставените от домакините условия за гостуващите отбори били много далеч от истината.
„Организацията в битов план беше много лоша. Тя създаде допълнително напрежение“, отбеляза Свилен Иванов. 
„Въобще не съм мислил за напускане!“, заяви старши треньорът Георги Божков и призова за повече респект от федерацията и съдиите към отбора на „Дунав 8806“.
„Със сигурност съм човекът, който преживява най-тежко развоя на турнира в Стара Загора. Срещу „Берое“ играхме много слабо, при положение, че бяхме наясно какво ще ни предложи съперникът като тактика и възможности. Не съм доволен и от себе си, защото не можах да приближа отбора към шанс за обрат на мача. Бяхме много далеч от класата си. Мисля, че факторът за тази загуба бе психиката, защото издържахме физически и в двата мача. От години нямаме и изявен лидер. Затова и разчитаме на отборната игра“, анализира Божков. 
Той отбеляза, че независимо от резултата от мача с „Берое“ русенският клуб има в актива си 13 комплекта медали от общо 13 турнира и държавни първенства.
„Мисля, че няма друг отбор с такива показатели“, даде пример старши наставникът. 
Божков информира, че отборът излязъл в двудневна почивка, след което ще започне подготовка за мача си като гост на „Монтана“. Мачът ще е на 13 март.
Трифонов, Свилен Иванов и Иван Иванов бяха единодушни, че вярват в отбора и че единият финалист в държавното първенство ще е „Дунав 8806“.
По пътя обаче към тази вяра те заявиха -  състезателките и треньорът ще бъдат глобени за незадоволителното представяне в Стара Загора.