Този четвъртък шеф Манчев ще премине през кулинарен портал, маскиран като рок бар, който буквално ще го запрати в кухнята на ада. Нейният господар е твърдоглав чешит, който реже с думи толкова добре, колкото и с ножа и няма никакво намерение да се променя. Не пропускайте началото на новия сезон на „Кошмари в кухнята” – 10 март, 21.00 ч. по Нова. 

“RockIT” е култов бар в сърцето на София, любимо място за хора, обичащи добрата рок музика и бързите мотори. Въпреки формата на заведението  – бар и динър, клиентите продължават да го припознават предимно като бар. Собственикът Жоро се обръща към шеф Манчев да диагностицира проблема, за да превърне “RockIT” в място, където се срещат добрата музика и добрата храна. 

От 1 месец заведението предлага и обедно меню. Наблюденията на собственика и персонала са, че въпреки усилията поръчките за храна намаляват. Дегустацията на Манчев ще разкрие, че обедното меню е приготвено в рая на полуфабрикатите, който се помещава в кухнята на ада.

Въпреки просторната и чиста кухня и уютните тематични зали, адът продължава да се вихри в това райско кътче, управителят да се занимава само с бара, собственикът да реди меню, а готвачът да се бори на фронта само с още един чифт ръце.

Никога не е късно да научиш нещо ново. В това ще се убеди шеф Манчев, който за първи път ще се сблъска с иновативни кулинарни термини като „барбекю на тиган“ и „шопар кюфтенца“, приготвени с подправка за кайма по най–добрата рецепта на готвача Добрин.

Нови неща ще научат и рокаджиите от заведението, които ще посетят бутик за месо и на място ще се уверят, че добрите продукти и добрата комуникация са най–добрата музика за небцето.

Ще успее ли Манчев да промени менюто и да изкара Добрин от ролята му на черна овца и коя рок банда ще провери на място дали кошмарите в кухнята на “RockIT” са приключили?