Обществена поръчка за ремонтно-възстановителни дейности по общинските пътища Червена вода-Николово, Бъзън-Семерджиево-Ястребово, Николово-Долно Абланово-Просена, Русе-Ново село, Русе-Кубрат, Ново село-Долно Абланово и Русе-Юделник обяви общинската администрация. Прогнозната стойност на поръчката е 297 600 лева, а срокът за изпълнение е 3 месеца. Предвижда се машинно фрезоване, изкърпване и частично преасфалтиране на компрометирани участъци по общинските пътища, както и почистване на банкети, канавки и водоотвеждаши съоръжения. 
Оферти ще се приемат до 12 часа на 10 март, а в 15 ч на същия ден специална комисия ще ги разгледа, като при оценяването ще се търси най-ниската цена.
Междувременно продължават ремонтите в Русе. Дълбока вдлъбнатина вследствие на пропадане на асфалта на платното срещу спирката на Гимназията по механотехника се появи в неделя, а вчера по нея работиха служители на общинското предприятие „Комунални дейности“. Теренът бе разкопан, запълнен с трошен камък и трамбован, а след като насипите улегнат, участъкът ще бъде асфалтиран.
Пропадането на кръстовището между улиците „Доростол“ и „Воден“ беше установено още през зимата, като тогава бе запълнено със студен асфалт, тъй като метеорологичните условия не позволяваха да се извърши същински ремонт.