Русе ще бъде един от градовете, където ще се проведе поредният футболен турнир за Купата на „Кока-Кола“. Състезанието ще се състои под егидата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Община Русе. Вестник „Утро“ ще е медиен партньор на събитието.   
Купата на „Кока-Кола“ е платформа, която популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен и увлекателен за тях начин. Инициативата е обвързана с дългосрочното развитие на подрастващите, като се фокусира върху нарастващото значение на здравословния живот, казват организаторите.
През 2015 година в надпреварата участваха 13 000 футболисти. Освен деца на възраст между 12 и 14 години този сезон ще се включат и ученици между 14 и 16. След края на вътрешните турнири по региони ще се извършва записването на участници. Срокът е до 9 март.  
Турнирът ще се проведе в 8 региона - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Победителите от всяка община ще се срещнат на регионални финали в периода март-юни. Големият финал на Купата на „Кока-Кола“: Движи се!“ ще е на 19 юни в София.
Шампионите от двете възрастови групи ще си тръгнат не само с престижния трофей, но и с голямата награда - посещение на четвъртфинални мачове от Евро 2016 във Франция. 
Успоредно с турнира ще се провеждат разнообразни, забавни игри и състезания - както за момчетата и момичетата, така и за техните родители. Множество специални изненади ще очакват участниците и зрителите на Купата на „Кока-Кола“: Движи се!“
Лицата, които ще подкрепят надпреварата, са Михаела Филева, Кристиян Костов, Михаела Маринова и Лео.