H&M България отваря своя първи магазин в най-добрата шопинг дестинация в град Русе - в Mол Русе. Откриването ще се състои на 12 март, събота, в 11.00 ч.
За да отбележи откриването на новата си локация, H&M подготвя изненади и подаръци за най-запалените последователи на модните тенденции. Първите 100 клиенти на магазина ще получат карта-ваучер на стойност 20 лв. През целия ден всички клиенти ще получат подарък заедно със своята покупка.
Час преди да вземе участие в прерязването на червената лента, русенската поп звезда Дивна ще изнесе кратък концерт за феновете на модата пред магазина на H&M. След това младата певица ще бъде сред първите, които ще се потопят в новата шопинг дестинация на град Русе и ще пазаруват от актуалните модни предложения на марката.
Разположеният на 2 етажа и общо 2000 кв.м магазин в Мол Русе ще предлага мода за мъже, жени и деца, включително концепциите H&M+, Mama и Sport. Ще бъде отворен всеки ден от 10.00 до 21.30 ч. 
H&M ще отвори врати в Русе с най-новите си предложения от колекциите за пролетта. Клиентите в града ще могат да се включат в инициативата на H&M за събиране на стари дрехи. За всяка торба стари облекла и домашен текстил, оставени за рециклиране или повторна употреба, те ще получават ваучер за отстъпка. С тази кампания H&M цели да затвори производствения цикъл в модата, като създава нови колекции от рециклиран текстил и устойчиви материи.
H&M влезе на българския пазар през март 2012 г. и до момента има 18 магазина в 9 града в страната. Магазинът в Русе е 19-ти за марката у нас.