Трима актьори от най-новото попълнение на русенския драматичен театър - Виттория Николова, Симеон Дамянов и Виктор Иванов, са напуснали трупата, стана ясно преди дни. Тримата бяха назначени в ДТ „Сава Огнянов“ от началото на този сезон. Това беше първата им професионална сцена след дипломирането в НАТФИЗ „Проф.Кръстьо Сарафов“, като участваха в премиерния спектакъл „Сирано дьо Бержерак“ в постановка на известната режисьорка Бина Харалампиева. Според непотвърдени мълви младите актьори не били съгласни с някои решения на ръководството, които пряко засягали професионализма им. 
Нищо страшно не се е случило, обясни директорът на театъра Орлин Дяков. Виттория получи предложение и е назначена за 6 месеца в театър „Възраждане“ в София, Симеон играеше и в Младежкия театър, успоредно с работата при нас, а сега е включен и в друг театрален проект в столицата, каза Дяков. А Виктор просто напуснал заедно с колегите си. Тримата ще идват в Русе, за да продължат да играят в „Сирано“, докато спектакълът е в афиша на театъра, обясни Дяков. Според него младите актьори били убедени, че в София по-бързо ще направят кариера. 
Засега нашата трупа е добре окомплектована и нямаме нужда от нови назначения, обясни той. И припомни, че от януари в състава на русенския театър е още едно младо дарование - Дайана Михайлова, завършила Театралната академия през 2015-а. Обсъдихме с колегите и решихме до есента да не назначаваме момче - имаме достатъчно млади колеги, каза директорът. А и тази година завършвал НАТФИЗ един русенец - Павлин Иванов, който е в класа на проф.Стефан Данаилов и вече заявил желание да работи в „Сава Огнянов“. „Имам в момента 20-25 молби за назначаване - от млади актьори, от колеги от други театри в Добрич, Шумен и в други по-малки градове. Но макар да съм привърженик на тенденцията трупата да се обновява, нямам намерение да го правя на всяка цена“, каза Орлин Дяков. 
Впрочем, неотдавна театъра напусна и сценографката Елица Георгиева, носител на престижни национални театрални награди, сред които и Аскеер. Тя бе назначена в Младежкия театър „Николай Бинев“. Преди премиерата на „Сирано“ режисьорката Бина Харалампиева каза на пресконференция: „Русе да гледа да не му измъкнат Елица, защото нищо чудно да я грабне някой софийски театър!“. Така и стана.