Докато са учели в гимназиалните класове в Английската езикова гимназия „Гео Милев“, малцина са си давали сметка какво получават - като познания и изработване на характер и усет, затова пък след това десетки пъти имат повод да се поздравят за този свой първи избор. В това бяха единодушни гостите на дванадесетокласници от Английската, които бяха поканени да споделят пътя, по който са постигнали своята професионална реализация. Сред успелите випускници на русенската гимназия бяха психиатърът д-р Пламен Панайотов, театроведът Асен Терзиев, актьорът Огнян Голев, програмният директор на фондация „Америка за България“ Наталия Митева, преподавателят по програма „Заедно в час“ Йордан Демиров. Нашата гимназия дава не само добра подготовка, но и самочувствие, свободата да избираш, богата палитра от възможности, единодушни бяха гостите.  
Заедно с тях своята история на професионалното израстване разказа емоционално учителката Соня Минева, която е преподавала физика и немски в Английската гимназия, след това 8 години е учителствала в еврейско училище в Лондон, а в момента преподава в частно школо в София. 
Много се радвам, че в почивен ден към тази среща проявиха интерес толкова много от нашите ученици, каза директорката Адриана Митова. Тя поздрави участниците в срещата и главните организатори - 12-класничката Шебнем Ниязи и преподавателката по философия Здравка Демирова.