Отборът на Барселона продължи похода си към втора поредна титла в испанската Ла Лига. В мач от междинния 27-и кръг на първенството каталунците разгромиха като гост с 5:1 състава на Райо Валекано. По този начин, освен че постигнаха десетата си поредна победа в шампионата, играчите на Луис Енрике подобриха и рекорда на Реал Мадрид, записвайки 35 мача без загуба във всички турнири.

С хеттрик за успеха се отличи голямата звезда на тима Лионел Меси, който се разписа в 23-ата, 53-ата и 72-ата минути. По едно попадение пък добавиха Иван Ракитич и Арда Туран съответно в 22-ата и 85-ата минути. Барса можеше да запише и още по-изразителна победа, но в 69-ата минута Луис Суарес пропусна да реализира от бялата точка.

За домакините, които завършиха срещата с 9 души след червени картони на Диего Йоренте (42’) и Мануел Итура (67’), пък се разписа Манучо в 57-ата минута.

С успеха си на „Вайекас” Барселона събра актив от 69 точки, с 8 точки пред втория Атлетико Мадрид и на цели 12 пред Реал. Райо пък остана 17-ти с 26 пункта.

Ето и още резултати от Ла Лига:

Гранада – Спортинг Хихон 2:0

Еспаньол – Бетис 0:3.